Algemene informatie

CareHouse is er voor iedereen die zijn/haar problemen niet zelf of met de hulp uit de omgeving de baas kan zijn. In dergelijke gevallen is professionele hulp noodzakelijk. We bieden kinderen, jongeren en gezinnen hulp op momenten dat ze er zelf niet meer uitkomen.

CareHouse biedt een compleet begeleidingsaanbod voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot 27 jaar en hun gezin. Dit doen wij vanuit vier ontwikkellijnen: At the Start (2-6 jaar), Kids at Home (6-12 jaar), Work it Out (13-18 jaar), My Own Life (18-23 jaar) en Skoolsupport (hulp binnen lager en middelbaar onderwijs). Onze cliënten hebben een ontwikkelingsbeperking zoals autisme-verwante beperkingen, ADHD en/of licht verstandelijke beperkingen (Lvb). 

  • AT THE START (2-6 jaar): Hulpaanbod voor peuters en kleuters en hun ouders. Ieder kind ontdekt in deze prille fase van het leven steeds meer nieuwe dingen. Wij helpen het kind bij het ontwikkelen een ‘eigen wil’, opbouwen van zelfvertrouwen en grenzen aan geven door op een goede manier aan te geven wat je wilt. Wij begeleiden de ouders om het kind in deze prille levensfase hierin te ondersteunen. Hoe geef je je kind de ruimte? En help je kalmeren als dingen even niet lukken?
  • KIDS AT HOME(6-12 jaar): Hulpaanbod voor het jonge, thuiswonende kind en hun ouders. De primaire focus ligt op het functioneren van het kind in de thuissituatie op de lagere school en het samen met ouders bereiken van een gewenste ontwikkeling van het kind. Wij helpen het kind verder bouwen aan zelfvertrouwen en het leren vertrouwen in je eigen kwaliteiten. Je mag zijn wie je bent! Wij leren ouders hoe zij hun kind kunnen stimuleren in ontwikkeling en sterken in wie je bent, op welke wijze zij complimenten en een positieve stimulans creëren. 
  • WORK IT OUT (13-18 jaar): Hulpaanbod voor het thuiswonende kind en hun ouders. De primaire focus ligt op de jongere in zijn leefwereld, de vorming van je persoonlijkheid. De adolescentie is een intensieve en soms verwarrende en onzekere periode. Er verandert van alles, zowel lichamelijk als geestelijk. Wij begeleiden het kind in proces van het (soms opnieuw) vinden van je eigen identiteit en in toenemende mate op het functioneren van het kind buiten de gezinssituatie. Wij leren ouders op welke wijze zij het kind kunnen helpen bij het maken van bewuste, overwogen en verantwoorde keuzes.
  • MY OWN LIFE (18-23 jaar):. De primaire focus van ons hulpaanbod voor jongvolwassenen ligt op het vergroten van je zelfstandigheid en het opbouwen van je eigen leven. We begeleiden de jongere bij het maken van keuzes waarmee je jezelf voor langere periode vast legt, verantwoordelijkheid leren nemen en hoe je eigen behoeftes of verlangens soms uit moet stellen of je te conformeren aan die van een ander. Werk, studie en liefde wordt serieuzer en je zult steeds meer gaan handelen met een lange termijn idee in je achterhoofd. We leren ouders te accepteren om los te laten, maar wel een vangnet te zijn waarop je kunt terugvallen. 

Afhankelijk van het gewenst te behalen resultaat stellen we samen met het kind, de jongere of jongvolwassene (en direct betrokkenen zoals ouders) de best passende zorgvormen vast. Dit kan bestaan uit:
- Groepsbegeleiding
- Individuele begeleiding
- Gezinsbegeleiding
- Tijdelijk verblijf 

Informatie en aanmelding
Mocht u vragen hebben of willen overleggen. Neem gerust contact op via het telefoonnummer van het Centraal Informatie- en Aanmeldpunt CareHouse (CIAP). Wij staan u graag te woord!

Contactinformatie

Kantoorgebouw 088-12 32 660 (Centraal Informatie- en Aanmeldpunt) 01 23 26 80 (Vestiging Aalsmeer)Linnaeuslaan 2b1431JV Aalsmeer www.carehouse.nlLaatste controle: april 2021

Plan route

Hulpaanbod

Activiteiten in groepsverband

Wij bieden diverse vormen van groepsbegeleidingen aan. Gedurende deze groepsbegeleidingen werken kinderen ook aan hun eigen individuele ontwikkelplan met hun eigen vaardigheden. Clubs: wekelijkse (of om de week) structurele begeleiding in groepsverband. Ingedeeld op interessegebied...

Individuele - en Groepsbegeleiding

ADHD Autistische stoornissen & LVB

Individuele - en Groepsbegeleiding

Individuele begeleiding: Deze wordt thuis, op school of op de vestiging aangeboden. Afhankelijk van de hulpvragen wordt er een plan opgesteld. Groepsbegeleiding: Groepsbegeleidingen in de vorm van clubs, activiteiten en kampen. Tijdens de groepsbegeleiding werkt het kind, terwijl het iets leuks...

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Jeugdhulp of jeugdzorginstelling Pedagogische hulpverlening
Vergelijk hulpaanbod