Een cliëntondersteuner of ouderenadviseur kan u adviseren over zelfstandig wonen. U kunt voor woonadvies ook terecht bij het Sociaal loket van uw gemeente.

Cliƫntondersteuning

Voor informatie en advies kunt u gebruik maken van cliëntondersteuning. Een onafhankelijke cliëntondersteuner kan samen met u uitzoeken waar de problemen zitten op het gebied van zelfstandig wonen. En mogelijke oplossingen met u in kaart brengen.

Ouderenadvies

Ouderenadviseurs weten veel van zelfstandig wonen en van andere woonvormen voor senioren. Zij kunnen met u meedenken en u wegwijs maken in het hulpaanbod. Een ouderenadviseur kan u bijvoorbeeld meer vertellen over woningaanpassingen en hulpmiddelen waarmee u veilig kunt blijven wonen.

Woningcorporatie

Woont u in een huurwoning, dan kunt u eens om advies vragen bij uw woningcorporatie. Misschien heeft uw woningcorporatie wel (digitale) informatie over langer zelfstandig wonen in een huurwoning. Sommige corporaties of andere grote woningverhuurders hebben een woonadviseur in dienst, soms in samenwerking met een welzijnsorganisatie. Zo'n woonadviseur helpt mensen die vragen hebben over zelfstandig wonen.

Advies van de gemeente

Wilt u weten hoe de gemeente u kan helpen om langer zelfstandig thuis te wonen? Dan kunt u contact opnemen met het Sociaal loket. Hierna zal de loketmedewerker u helpen uw situatie in kaart te brengen. En met u meedenken over oplossingen.

Hulpaanbod

Ouderenadvies

Ouderenadvies

Heeft u vragen over regelgeving of voorzieningen op het gebied van...

Ouderenadvies

De ouderenadviseur geeft informatie, advies en ondersteuning op...

Ouderenombudsman

telefonische hulpverlening

Organisaties

Cliƫntondersteuning

Heliomare Ambulante Begeleiding - Ambulante...

 088-92 04 600 heliomare.nlZuiderhoofdstraat 141561ALKrommenie

Uw Mantelzorgmakelaar Joke Tiemersma

 06-13 85 83 98 uwmantelzorgmakelaar.net

BTSW - Aalsmeer-WMO

 06-26 97 09 14 btsw.nlHoofdweg 6402132MKHoofddorp

Woningcorporatie

Woonzorg Nederland

 020-66 62 666 woonzorg.nlProf. E.M. Meijerslaan 31183AVAmstelveen

Woningverhuurder

Woonzorg Nederland

 020-66 62 666 woonzorg.nlProf. E.M. Meijerslaan 31183AVAmstelveen

Vergelijk hulpaanbod