Er zijn verschillende regelingen die u kunnen helpen om het financieel te redden.

Regelingen van de gemeente

De gemeente heeft verschillende regelingen voor mensen met een laag inkomen.

Zoals bijvoorbeeld bijzondere bijstand voor onvoorziene noodzakelijke kosten, Aalsmeerpas en diverse regelingen voor kinderen en ouderen. Kijk op de website van de gemeente Aalsmeer of u hiervoor mogelijk in aanmerking komt. Voor meer informatie kunt u ook telefonisch of aan de balie in het raadhuis terecht bij het Sociaal loket.

Gemeentebelasting

U betaalt belasting aan de gemeente. Heeft u een laag inkomen, dan kunt u dit ook in delen betalen, in plaats van in één keer. In sommige gevallen hoeft u geen belasting te betalen. U leest er meer over bij gemeentelijke belastingen.

Regelingen voor kinderen

Heeft u niet genoeg geld om sport, muziekles, schoolbenodigdheden of zwemlessen voor uw kind te betalen? Hier heeft de gemeente Aalsmeer speciale regelingen voor.

Sporten voor kinderen en jongeren

Wil uw kind graag sporten, maar heeft u niet genoeg geld om dat te betalen? In Aalsmeer kunt u dan een vergoeding krijgen via het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deze organisatie betaalt dan de contributie van de sportclub. Of sportkleding en sportspullen (bijvoorbeeld voetbalschoenen of een hockeystick).

U kunt meer informatie vinden op de website van het Jeugdfondssportencultuur.nl.

Cultuur voor kinderen en jongeren

Kinderen zijn graag creatief bezig: zingen, dansen, muziek maken, toneel spelen, tekenen. Misschien wil uw kind op les, maar heeft u er niet genoeg geld voor. Dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen door de lessen te betalen. Kijk voor meer informatie op Jeugdfondssportencultuur.nl.

Regelingen voor zieken en gehandicapten

Als u een chronische ziekte of een handicap heeft, moet u misschien extra kosten maken voor zorg, vervoer, hulpmiddelen, aanpassingen en voorzieningen.

Hulp bij schulden

Heeft u schulden? Dan zijn er manieren om die het hoofd te bieden.

Individuele inkomenstoeslag

Moet u al langere tijd van een laag inkomen rondkomen, dan kunt u misschien een individuele inkomenstoeslag krijgen van de gemeente.

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod