In elke gemeente zijn wel organisaties waar mensen met weinig geld terecht kunnen voor ondersteuning of voordelige spullen. Bijvoorbeeld de voedselbank, kledingbank of kringloopwinkel.

De voedselbank

Lukt het u niet meer om de eindjes aan elkaar te knopen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een voedselpakket van de voedselbank.

U kunt bij de voedselbank Aalsmeer een aanvraag indienen. De voedselbank beoordeelt of u in aanmerking komt voor een voedselpakket.

Babystartpakket

Bent u in verwachting en heeft u het financieel zwaar? Weet u niet hoe u de uitzet voor uw aanstaande kindje kunt verzamelen en heeft u weinig of geen steun van uw familie en/of vriendenkring? Misschien kan Stichting Babyspullen u verder helpen met een babystartpakket. Kijk op de website van Stichting Babyspullen voor meer informatie over de voorwaarden en de aanvraag.

De kledingbank

De kledingbank Amstelland stelt kleding beschikbaar aan mensen met een aantoonbaar minimum inkomen. U kunt dit aantonen door de Aalsmeerpas.

Stichting Urgente Noden Aalsmeer

De Stichting Urgente Noden Aalsmeer (SUNA) geeft financiƫle hulp aan inwoners van de gemeente Aalsmeer die in een acute financiƫle noodsituatie verkeren en op dat moment niet of onvoldoende in aanmerking komen voor een wettelijke/lokale tegemoetkoming.

Organisaties

Voedselbank

Weggeefwinkel

Stichting Voedselbanken Nederland

 088-54 35 435 voedselbankennederland.nlMeidoornkade 193992AGHouten

Vergelijk hulpaanbod